Senaste inläggen

torsdag, november 26, 2009

Onsdagen var första hela dagen som vi hade tillgodo under Skattmästarens inspektions resa. Vi började med kulturella arrangemang som att titta på Egyptens Faraoer, en utställning på ett Museeum i Little Rock. Därefter var vi tvungna att läska oss med 'Cluster IPA' bryggt på plats på mikrobryggeriet Vinos i Downtown Little Rock.



Vi åt sedan middag på Little Rocks andra mikrobryggeri, Boscos vid 'Rivermarket District'. Bombay IPA var den öl som vi båda provade innan vi blev ytterligare kulturella och såg Moskva baletten dansa 'Nötknäpparen'.

Den seriösa provningen startade sent denna kväll igen men framåt 11-snåret gick vi ut med Avery Jubilee en mycket maltig säsongsöl. För maltälskaren är detta en underbar öl. Själv lutar jag mer åt Humledominerade framför Maltdominerade. Skattis tyckte denna påminde om 'fernissat staket' och fenol. Kanske inte en av våra favoriter.

Avery Jubilee:


Abbey från New Belgium Brewing var nominerad till årets öl detta år men endast Ordf hade provat denna 'Dubbel' från det Amerikanska bryggeri som specialiserat sig på Belgiska öl. Denna 7-procentare är närmast att likna vid Chimay röd. Vi tyckte dock kanske att Abbey är lite tunnare i smaken än Chimay röd. Skattis tyckte mycket om doften men kände sig lite besviken över att smaken inte införlivade vad doften lovade.

Abbey från New Belgium Brewing


Vi avslutade kvällen med en riktig stänkare. Bigfoot Barley Vine Style Ale från Avery hade lagrats länge hemma hos Ordf. Detta är en mycket STOR öl. Massor med malt och humle håller upp den höga alkoholhalten (9,6%) i denna brygd. Här är vi så långt från 'lättdrucket' som man kan komma. Denna sippar man mycket långsamt. Enorm humlearom som blommar upp och slår till som en boxare i näsborrarna. Smaken är rund men väldigt humlebesk och inte alls söt som man kan finna i många Barley vine. Lite tryckpress i eftersmaken hittade vi här. Skattmästaren tyckte han hittade cognacsarom i denna också.

Bigfoot Barley Vine Style Ale från Sierra Nevada Brewing


Efter detta kraftpaket var vi tvungna att skölja ur munnen med lite Johnny Walker Whisky innan vi gick och la oss glada och nöjda med dagens arbete.

0 kommentarer:

Skicka en kommentar