Senaste inläggen

söndag, juni 13, 2010

Seeyoulator

Ännu ett öl i Boulevard Brewings smokestack serie. Baksides etiketten förtäljer att detta är ett öl av dubbelbock typ som brukade bryggas på munk kloster. Ofta i samband med att en munk gått hädan så bryggde hans munkbröder en dubbelbock och gav den ett namn som hedrade den munk som gått till de sälla jaktmarkerna. Namnet slutade oftast då på ...ator. (Mest känt kanske sorten Salvator är). Därav namnet på denna dubbelbock, Seeyoulator, eller 'See you later'



Här har vi en mycket mörkare brygd än Tank 7 men den är dock transparent när man håller upp den mot ljuset. En stor fyllighet med lätt kvarhängande sötma. Balansen mellan sötma och beska är så lika att det inte går att säga att det är antingen ett sött eller beskt öl. Lite Chimay känsla finns det här men smaken är fylligare än i den beligiska varianten. Banan doft finns även i denna brygd som dessutom är lagrad på cederträ.

Det är intressant att dricka denna typ av öl någon gång då och då. Jag tycker inte att den passar speciellt bra som vare sig mat öl eller sällskapsöl. Den höga maltigheten borde ju passa bra med mat men beskan i kombination med den höga alkohol halten gör den svårparad med de flesta maträtter tycker jag. Vad dricker man helst Dubbelbock till?

1 kommentarer:

Pelle Stridh sa...

Jag skulle föreslå att du dricker den i litet glas efter maten till skön musik och sprakande brasa tillbakalutad i en skön fåtölj. Eller i svalkande kvällsbris efter en lång varm sommardag, fortfarande i väldigt litet glas…smuttandes!

Skicka en kommentar