Senaste inläggen

onsdag, mars 10, 2010

Eskilstuna Ölkultur presenterar ytterligare nyheter

Hos Eskilstuna Ölkultur ligger man verkligen inte på latsidan. Nyligen hade de premiär på sin Torshälla Dubbelbock och den 20 mars är det dags för nästa nyhet: Annas Red Ale! Denna öl presenteras så här av dem själva:

Annas Red Ale är en vackert rödskimrande ale som ångar av citrus och tropiska frukter. Bryggaren har lagt ner så mycket kärlek han förmår i designen av denna öl. Annas Red Ale präglas av maltsorten carared som bidrar med den vackra färgen och viss fyllighet. Amarillohumle har används i mycket stora givor och ger ölen en fruktighet utöver det vanliga. Ölet har bryggts med den så kallade hop-bursting-tekniken som går ut på att mycket litet bitterhumle används. Istället tillsätts mycket stora och kontinuerligt ökande givor av smak- och aromhumle som dels ger en fantastisk fruktighet, men även bidrar med en mjuk och behaglig beska. Alkoholstyrkan är 4.7 % och beskan ligger på 30 BU. Detta är en sällskapsöl som man gärna kan dricka mer än en av i goda vänners lag.



Låter som en mycket spännande och modern version av en "Red Ale" öl i mina öron. Så har du möjlighet, gör ett besök på Eskilstuna Ölkultur den 20:e mars. 

0 kommentarer:

Skicka en kommentar