Senaste inläggen

onsdag, mars 24, 2010

Jackie Brown - En Chocolate Brown Ale

Jaha, så blev det dags för första provsmakningen av dagen skörd. Hade tänkt prova Mohawken men jag sparar den till helgen och tar mig an Mikkellers Jackie Brown istället. Färgen är ganska härligt brun-grumlig och skummet ser nästan ut som chokladskum.
Det första som jag känner i doften är en kraftig maltighet med inslag av choklad, cocos och marsipan. En viss fruktighet infinner sig men inga citrustoner direkt. På det hela taget påminner den lite om Antaon Bergs choklad-godis faktiskt. Lite vört och fil kan också kännas i de bakre regionerna.
Smaken är typiskt maltsöt och faktiskt väldigt chokladig. Munkänslan är len med mycket små bubblor. Lite alkohol i eftersmaken. Efterbeskan är ganska diskret men kommer efter, och är mycket långvarig. Totalt sett är den väldigt annorlunda i jämförelse med t.ex Newcastle's dito. Mikkellers var lenare och hade en kraftigare maltkaraktär. En trevlig, något fruktigare, något mer chokladig, Brown Ale.
Så, slutlig får jag nog ändå säga att det blir 8 av 10 i betyg.

2 kommentarer:

JoeG sa...

Tyckte inte att denna var helt dum. Lite tråkigt dock att den verkar ha puttat chansen för andra kanske roligare öl från att ta sig in hos Systemet. Hittar dock inte någon länk till detta, men det diskuterades för några månader sen.

Pelle Stridh sa...

Kan instämma i att när de nu fick in en Mikkeller i fasta sortimentet så kunde de ha valt en betydligt mer spännande öl. Någon av Single Hop'orna t.ex.

Skicka en kommentar